Geschiedenis

 

Wat hebben koeien, bloemen en zachtfruit met elkaar te maken? Niets, zult u zeggen. Maar deze dingen maken wel onderdeel uit van de geschiedenis/het ontstaan van ons bedrijf: Fruitboerderij Remeeus.

Onze (schoon)ouders woonden en werkten al op de boerderij. Het was een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkkoeien. Wim wilde het bedrijf graag overnemen, maar heeft de bedrijfsvoering wel veranderd. De koeien gingen weg en daarvoor in de plaats is er in 1990 een kas gebouwd. Daarin teelden we fresia’s. In de loop der jaren is er bijgebouwd, zodat er nu een kas staat van 10.000 m2.

Omdat de fresiateelt steeds minder rendabel werd zijn we op zoek gegaan naar een andere teelt. In 2006 hebben we een gedeelte van de kas geschikt gemaakt voor de aardbeienteelt. Ook in de rest van de kas zijn we overgeschakeld naar iets anders. Hier hebben we bramen- en frambozenplanten gezet. Inmiddels staan er ook kersenbomen en pruimenbomen in de kas, een overdekte boomgaard dus!

Zodoende is het een Fruitboerderij geworden met een steeds breder assortiment.

In 2014 hebben we ons bedrijf uitgebreid door de aankoop van De Tuinderij in Kapelle-Biezelinge, een aardbeienkwekerij met tunnelkas en buitenstelling. Bij de Tuinderij staat een verkoopkraam, ook wel bekend als het Aardbeiententje. Als u bij Biezelinge over de Oude Rijksweg (N289) rijdt, ziet u dit tentje bij de afslag naar De Klinker staan.

De aankoop van De Tuinderij was een mooie kans voor ons. Hier werden dezelfde, lekkere Sonata-aardbeien geteeld en in het kraam werd al het fruit verkocht wat wij ook in Ouwerkerk telen. Wij konden dus de verkoop op dezelfde manier voortzetten en veel van onze producten rechtstreeks aan u, de consument, leveren. Het directe contact met onze afnemers heeft voor ons veel meerwaarde.

De eerste jaren hebben we de naam “De Tuinderij” aangehouden. Dit zorgde echter soms voor verwarring, met name bij het zoeken op internet. Om dit te voorkomen hebben we in 2018 besloten alles onder dezelfde naam te brengen. De Tuinderij heet nu dus ook Fruitboerderij Remeeus. Verder blijft alles uiteraard hetzelfde. We blijven er onverminderd naar streven om u als afnemer van de beste kwaliteit fruit te voorzien. 

Contact

Boterhoekseweg 3
4305RB Ouwerkerk
Tel: 06-12 82 58 17
Email: info@fruitboerderijremeeus.nl

Colofon

Copyright © Fruitboerderij Remeeus
Alle rechten voorbehouden